Användare:Fredrik Almgren

Från BryggarWiki
Hoppa till: navigering, sök
Fredrik Almgren
SHBF Funktionärsinfo
Fredrik Almgren
Ort: Stockholm
Roll: Fd ordförande
Period: 2004 - 2010
Födelsedatum: 1965-12-20
Email: Fredrik(punkt)Almgren(snabela)gmail(punkt)com
Telefon: 070-6746151

Jag är Fredrik, ledamot i SHBFs styrelse 2004-2010.

Jag har förstått att många uppfattar mig som göteborgare även om ingen göteborgare gör det. Sanningen är att jag tillbringat omkring 20 år i och omkring Göteborg.

Jag valdes in i SHBFs styrelse på årsmötet 2004. Efter årsmötet 2008 tog jag över ordförandeklubban efter Danne och forsatte som föreningens ordförande även under 2009. Vid årsmötet 2010 avgick jag ur styrelsen och är nu med i valberedningen.

När vi satte upp den här wikin så jobbade jag som webbmaster för SHBFs webbplats. Eftersom det ursprungliga innehållet kommer från SHBFs webbplats så kom jag att stå som författare till väldigt många ändringar i början. Jag tycker att det är rätt skoj att skriva i bryggarwikin och hoppas hela tiden att det skall komma fler personer hit som också tycker att det är kul.

Hembryggarkarriär[redigera]

Min hembryggningskarriär, om man nu skall kalla det så, inleddes 1994 tillsammans med en arbetskamrat. Vi bryggde totalt två olika ölsatser, med extra tillsats av strösocker, så att det skulle bli starköl, allt enligt bruksanvisningen. Även om resultatet inte blev direkt otrevligt så blev aldrig flaskorna urdruckna.

Hembryggningskarriären låg därefter i träda till senhösten 2003 då den återupptogs med frenesi ihop med en kamrat. Nu var det helmaltsöl som gällde. Den första bryggningen skulle göras i enlighet med den instruktion som finns på SHBFs hemsida. Vissa delar hade vi problem att förstå men vi gjorde ett glatt försök. Efter att ha startat kl 19, sprungit runt till grannarna i huset för att låna en kastrull när vi insåg att vi antingen behövde få ihop kokkapacitet för 25 liter eller koka i omgångar blev vi klara omkring klockan 03:00 på morgonen.

Vi lärde oss genast att börja brygga tidigare på dagen samt kom att uppdatera upprustningen vartefter. Idag har vi hunnit med ett rätt stor mängd brygder.

Annan fritid[redigera]

Utöver ölbryggning så har jag övat jonglering ihop med andra glada jonglörer. Numera är jag dock enbart administrativ jonglör som sekreterare i europeiska jongleringsförbundet - EJA, European Juggling Association.


Kontakt[redigera]

Om ni vill mig något så kan ni maila till fredrik(punkt)almgren(at)gmail(punkt)com